Saturday, January 15, 2011

Chavs suck!


Neviem, či ste už niekedy počuli o anglických takzvaných CHAVS(čavs). Pravdepodobne odvodené od slova čávo. Veľmi zaujímavá sociálna skupina. Tak si ich predstavme. Podľa mňa chavs vytvoril anglický sociálny systém. Neviem kedy presne, ale hneď si predvedieme sociálny systém.
Sociálny systém je tu veľmi premakaný. Ak máte finančné potiaže, neviete si zohnať prácu, máte zdravotný hendikep a v prvom rade vlastníte britský pas, systém sa o vás postará. Od rôznych benefitov, po job centrá, ktoré vám zabezpečia rôzne bezplatné kurzy, ak potrebujete, napíšu vám CV, atď. Naozaj niekedy zíram. Dokonca, ak ste na tom finančne zle, viete si požiadať aj o tkz. sociálny byt, alebo dom. Na ktorý je samozrejme poradovník a niekedy to môže trvať aj 2-3 roky dostať sa k takému. Chavov neodradí ani čakacia doba.
Takže  taký chav to má v hlave hneď jasné. Škola nedokončená, ergo práca maximálne vo food factory, resp. manuálna a veľmi ťažká za minimálnu mzdu. Tu si to chav hneď celé prepočíta: ak nemá prácu, môže si požiadať o rôzne druhy benefitov, ktoré mu prinesú viac ako mesačná minimálna mzda. Na job centre zahrá divadielko, ako si nevie zohnať žiadnu pracovnú pozíciu a chodí sa podpisovať pravidelne každé 2 týždne. Roky idú, chav si požiada o sociálny byt (council house), ku tomu o housing benefit a council tax benefit. Z toho vyplýva, že neplatí za nájomné nič. Peniaze na stravu idú z ďalších benefitov, najlepšie, ak má ešte aj deti. To si môže požiadať o child tax credit a child benefit a tak. Samozrejme tie sú použité na cigy, lacné pivo a gandžu.

Ale poďme si tak trochu opísať ich výzor. Chlapi - väčšinou cepláky, nakupujú v obchodoch ako JJB Sport alebo JD Sport - mikiny Adidas, Nike alebo Lonsdale, prípadne ich kombinácia. Niekedy šiltovka. Krátke vlasy. Veľká huba plná agresívnych slov. Ženy spoznáte hneď, vlasy odfarbené, horná polovica blond, dolná čierna, väčšinou zagelované do copa, kruhové náušnice priemeru minimálne 15 cm, zmachlené ksichty, obtiahnuté nad pupok tričká z čínskych trhov, niekedy rifle, niekedy cepláky, stiahnuté pod bedrá a z ktorých im trčia tangáče. Piercing v pupku na bruchu, ktoré im prevísa cez tepláky. Chlpaté čižmy ala Pamela Anderson. V autobuse vás upútajú hlasným vulgárnym prejavom - buď medzi sebou, alebo zavesení na telefóne, uisťujúc sa, že ich celé osadenstvo autobusu počuje. Niekedy ich fucktastická hudba z mobilu "zabáva" celý autobus. Niektoré 14-ky obklopené kočíkmi s deťmi.  Staršie ročníky sú väčšinou vykysnuté figúrky, ktoré uvidíte postávať okolo mestkých trhovísk s cigaretou alebo jointom pomedzi ich 4 zuby, ktoré im ostali. Ráno sedia pred telkou a ich milovanou Jeremy Kyle show, kde ich ostatní spolupútnici účinkujú. Všimnúť si ich špecifický akcent. Volám ho gadžovský. Bohate vám k predstave postačí prvých 50 sekúnd.





Takže ak z diaľky vidíte takúto vydarenú grupku, radím prejsť na druhú stranu a hlavne potichu a v žiadnom prípade im nepozerať do tváre. Na margo tých 14-tiek - v Anglicku je antikoncepcia zadarmo - hocijaká. Predpokladám, že hlavne vďaka týmto dievčatám z chavskej komunity. V tomto majú tiež jasno. Ako mladá single žena s deckom, ktorého otcom môže byť hociktorý 17-ročný mládenec z tej istej ulice, si môže požiadať o sociálny byt. A keďže majú v hlave nasráno, samozrejme sa radšej dajú nabúchať, aby mohli mať "vlastné" bývanie, hlavne preč od rodičov. To, že im potom tie ich narobené deti idú hore krkom a majú ich totálne na háku, lebo dôležitá je diskotéka a chlapi, to už je vedľajšie.

Keď náhodou nebudete mať inú možnosť a budete musieť okolo nich prejsť, hlavne sa prestaňte medzi sebou baviť. Pretože keď začujú prízvuk, nedajbože váš materinský jazyk, budete hneď označení za Fucking Polish!, keďže nerozoznajú Bulharov, Slovákov, Rusov, či Estóncov od Poliakov. Budete fucking Polish aj keď ste Poľsko videli len na mape.
Fucking Polish preto, lebo to práve kvôli nám východoeurópanom a inej zberbe, chavovia prišli o prácu a chudáci musia sedieť doma na benefitoch. Volia radikálne strany ako BNP - British National Party, ktorá by najradšej videla všetkých imigrantov s guľkou v hlave. Chudáci chavs prišli o všetku tú milovanú závodovú prácu, 12-hodinové šichty, neľudské podmienky a minimálnu mzdu. Kvôli všetkým nám skurveným prisťahovalcom. Aby ste boli v obraze.
Áno, museli si predsa nájsť nejakú zámienku, prečo sa im nedarí dostať žiadnu prácu, že? Takže im slúžime ako fackovací panáci. Lebo my im totiž dosierame ich, predtým úžasné, životy.

K článku ma donútil jeden vymletý chav, na ktorom sa môj pohľad zavadil asi na stotinu sekundy, lebo kričal na celú ulicu ako blázon. A to, že som naňho vzhliadla ho vyprovokovala k tomu, aby mňa a boyfrienda začal nasledovať a vykrikovať po nás škaredé veci. Následne poťukal boyfrienda po pleci a strhol mu čiapku z hlavy. Stískala som boyfriendovi ruku vo vrecku, prehnali sa mi hlavou všetky správy z novín, ako banda chujov dobila chlapca, ktorý len tak šiel po ulici, len preto, že mal dlhé vlasy. Že sa ho frajerka snažila zastať a dobili aj ju a nikto sa nikdy nenašiel a nikto nebol obvinený. Boyfriend sa ani neobzrel, len sme kráčali ďalej, ruky silno stisnuté. Osrať trojlibrovú čiapku, nech má týpek pekný vianočný darček. Ulica bola mimochodom plná ľudí, čo držali hubu a krok. Takto to tu chodí. A aj inde. V chvíľach ako táto si želám, aby som za sebou mala 10-ročný výcvik karate alebo jiu-jitsu, aby som toho idiota zrazila na zem jedným chvatom. Fakt. Bez toho nám neostáva nič iné, len ich potichu tolerovať.

Welcome to the chavtastic side of the UK!

4 comments:

wicked lady said...

kks a teraz by som oznacila ze cele zle, ale uz si to zrusila...vidim ze vsade je to prijemne, takze sa netreba stresovat ked tu neonackovia dobiju nejakeho hulica na smrt...pekny svet, fakt.

Vodnárka said...

tak tam mas to 'cele zle' naspat. :)

KS said...

To je otras...cele zle aj odo mna.

wicked lady said...

som ho aj hned zazancila ked som si to vsimla! =)